Referenties

Wat zeggen anderen over Mijn Juf Venlo:

Voor mijn oudste dochter was ik op zoek naar bijles. Op het gebied van rekenen wilde mijn dochter wat hulp en kwam in contact met Marjolein van Mijn Juf Venlo. Er was direct een klik en na de kennismaking was mijn dochter enthousiast.  Ze vond het leuk als Marjolein kwam voor de bijles en ik kreeg dan ook geregeld de vraag; ‘Komt Marjolein weer?’ Niet op een vervelende manier maar op een manier alsof we een ijsje gingen eten of een uitstapje gingen maken. Mijn jongste dochter zag hoe haar zus bijles kreeg en vroeg op een gegeven moment; ‘’Mag ik ook bijles van Marjolein?” Zij zag hoe leuk leren kan zijn en wilde dat ook.
En dat is meteen de kracht van Marjolein. Kinderen laten ervaren dat leren leuk kan zijn en brengt er echt de funfactor in. Geweldig! Ieder kind is anders en dat heeft Marjolein goed door. Ze gaat op zoek naar wat het kind nodig heeft en kijkt daarbij welke manier het beste past om verder te komen. Of dat nu vakinhoudelijk is of coachend op het gebied van welzijn. Ik heb het genoegen gehad om dat te mogen zien en ervaren bij mijn beide dochters. Naast het feit dat de meiden het leuk vonden, hebben ze een enorme groei laten zien. Bijles van Marjolein is echt een cadeautje!
Mijn dochters heb ik gevraagd welk cijfer ze Marjolein zouden geven op een schaal van 1 tot 10. Van beide een 10!
Moeder van twee dochters

Onze zoon heeft al jaren moeite met lezen en spelling. Naarmate hij ouder werd begon de noodzaak voor extra hulp bij ons steeds prangender te worden. Op school kreeg hij extra hulp en ook van de organisatie Opdidakt. In het verleden ook logopedie. Maar echte vooruitgang merkte we niet. In groep 7 zijn we gestart met hulp van thuisjuf Marjolein. Een vlotte, lieve juf die met geduld en kennis van zaken liefdevol onze zoon onder handen nam. Elke week kwam ze trouw aan huis en door Corona ook soms online. Deze 1 op 1 setting aan huis heeft wonderen verricht. Hij heeft zich goed ontwikkeld. Onze waardering voor Marjolein is dan ook groot. Dit jaar gaat onze zoon naar voortgezet onderwijs en hebben we de begeleiding stop gezet. We gaan haar missen. Groeten, een dankbare moeder. Korte reactie van mijn zoon: ze is aardig. Ze is een 9 waard (op een schaal van 10) 😘😂

Marjolein van Mijn Juf is een heerlijk spontaan mens. Zij maakt vanuit een diepe bevlogenheid echt contact met je kind. Iedere keer opnieuw stemt ze af: Wat heeft dit kind nu nodig om tot leren te komen. Ze is een kei in het wakker maken van de leermotivatie, de basis om tot leren te komen en te willen blijven leren.  Marjolein heeft diverse methodes in huis van waaruit ze kan werken. Maar het mooie is dat ze als een soort keuzemenu kijkt wat aanslaat bij het kind. Ook weet ze op een creatieve manier hobby’s of andere kwaliteiten van het kind als ingang te gebruiken om de leermotivatie te versterken, de lessen leuk te maken en het leren leuk te houden. Marjolein is niet zomaar een bijles juffrouw. Marjolein probeert echt te doorgronden waar een leerprobleem vandaan komt en ook daar, samen met de ouders, een passende oplossing voor te vinden. Waar ze dan vervolgens de te kiezen lesmethode op laat aansluiten.  Kortom: Mijn Juf heeft diepgang en hart voor je kind! Een aanrader! moeder van A.

“Dit is de leukste rekenles die ik ooit heb gehad”

Met veel plezier en dank kijk ik terug op de hele prettige en vooral effectieve contacten met Marjolein. Haar rustige en tegelijkertijd doelgerichte aanpak sprak ons enorm aan. Ze heeft ons (gezin) op een betrokken, deskundige en praktische manier geholpen. Een echte aanrader!! Frans

Mijn juf Venlo heeft als slogan: samen aan de slag!
Vaak ben ik wat afwachtend bij een slogan maar Marjolein heeft een zeer passende slogan gevonden. Een die precies weergeeft zoals zij werkt.
Voor onze oudste dochter hebben we haar gevraagd om haar te begeleiden na het dyslexie traject. Wij, als ouders, gaven aan dat we het didactische stuk belangrijk vinden maar het persoontje van onze dochter nog belangrijker. We vertrouwden erop dat Marjolein hierin de juiste keuzes zou maken. Dit vertrouwen is geheel terecht kwamen we achter. Onze dochter gaat ten eerste met plezier naar Marjolein. Ze durft thema’s bespreekbaar te maken en samen stellen ze leerdoelen op. Doordat ze mee mag denken en mee mag praten blijft ze betrokken in haar eigen proces. Ten tweede werkt Marjolein met haar aan de didactische doelen die onze dochter belangrijk vindt. Marjolein bespreekt met haar wat ze terug mag koppelen aan ons als haar ouders en daarop participeren wij weer met Marjolein en onze dochter. Ze groeit ervan en bloeit helemaal op na een momentje met Marjolein. Dit is zowel didactisch en als persoonsontwikkeling zichtbaar. Dit valt ons als ouders op maar ook haar leerkrachten en klasgenoten in het speciaal basisonderwijs valt het op en koppelen het naar onze dochter terug.
Voor onze oudste zoon hebben we haar ingezet voor het doortoetsen. Wederom konden we op haar expertise rekenen. Ze doorziet de situatie, speelt erop in en zorgt zo voor een gedegen onderzoek die meteen te gebruiken is in de praktijk.
Marjolein is net als een kameleon. Ze past zich aan de situatie die zich voor doet. Dit merkten we ook tijdens de coronaperiode. Zonder moeite paste ze de sessies aan op een online versie. Doordat ze echt de ander ziet en doorziet zorgt dit voor mooie sessies. Waarbij je jezelf kunt, mag en durft te zijn. Ze laat jezelf voelen en denken en begeleid je langs die weg. Doordat ze je meeneemt in je proces blijft het je eigen proces. Zij doet dit uit vanzelfsprekendheid niks is gekunsteld. Dit zorgt ervoor dat het fijne beleving is voor het kind maar ook voor ons als ouders.
Marjolein maakt gebruik van meerdere expertises. Haar leerkrachtenbril en haar coaching bril maken haar professioneel. Het zien van de ander maakt haar uniek. Kortom als je samen aan de slag wilt zoals de slogan zegt in een fijne omgeving met een mooi mens waarbij de persoon centraal staat. Dan zit je bij Marjolein goed. Een tevreden moeder.