Wie is Mijn Juf Venlo?

“Mijn Juf” is uit liefde voor het leraarschap ontstaan.

Het allermooiste beroep ter wereld: Kinderen iets leren.

Ik ben Marjolein de Groot – Schouren. Moeder van 2 prachtige kereltjes en getrouwd met Johan.

In 2000 ben ik afgestudeerd aan de PABO. Daarna heb ik 20 jaar met ontzettend veel plezier in het basisonderwijs gewerkt als groepsleerkracht. Nadat ik zelf kinderen kreeg, veranderde ook mijn behoefte in het werken met kinderen. Ik wilde meer individueel werken en ook een stuk coaching verwerken in mijn  werkwijze. In een klas van 30 is dit echter een lastige opgave…

Uiteindelijk ben ik eind 2018 gestopt als leerkracht en bij de Thuisjuffrouw aan de slag gegaan. Hier mocht ik ervaren hoe het is om individueel met kinderen te werken in de vertrouwde thuissituatie. Wat heerlijk om 100% bij ieder kind aan te kunnen sluiten. Tegelijkertijd heb ik een post HBO coachingsopleiding gedaan op Hogeschool de Kempel.

Verder heb ik een aantal trainingen gevolgd waaronder Methode B van Bertha Verschueren en Beeldtaal. Ook ben ik gediplomeerd Jamara rekencoach. Ik ben van nature altijd op zoek naar nieuwe informatie en nieuwe manieren om kinderen te helpen.

Omdat ik in de praktijk vaak zie dat kinderen naast problemen met de vakgebieden op school ook kampen met bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen of faalangst, zie ik het coachen als iets dat onlosmakelijk verbonden is met didactische begeleiding. Het is wat mij betreft altijd een combinatie.

In mijn vrije tijd ben ik vaak creatief bezig of doe ik aan yoga. Ook lezen en in de tuin bezig zijn doe ik graag. Maar ik vind het ook heerlijk om op de bank te liggen met een kopje koffie en een leuk tijdschrift.